Nőicégek.hu - Nők az üzleti életben
A Nőicégek.hu szakmai honlapot azért hoztuk létre a Nőtárs Alapítványnál, hogy Európából és Amerikából összegyűjtsük és közzé tegyük azokról a női cégekről készült anyagokat, akik követendő példákkal, új ötletekkel bátorítják és segítik a magyar nőket vállalkozásaik fejlesztésében vagy elindításában.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2013. június 5.

Erasmus Társadalmi Vállalkozóknak

A Demokratikus Jogok Fejlesztésért Alapítvány (DemNet Hungary) által Magyarországon gondozott Erasmus Társadalmi Vállalkozóknak program társadalmi vállalkozók egymásközti tapasztalatcseréjét, gyakorlati oktatását teszi lehetővé. A program egyedülálló és személyre szabott vezetői készségfejlesztést kínál minden résztvevőnek.

Az Erasmus fiatal vállalkozóknak egy európai csereprogram, amely abban segít új vállalkozóknak, hogy a kis- vagy középvállalkozásuk irányításához szükséges készségeket elsajátíthassák azáltal, hogy 1-6 hónapot töltenek olyan más európai országban működő vállalkozásnál, amelyet tapasztalt vállalkozó irányít.

Kik jelentkezhetnek?

A programra olyan fiatal társadalmi vállalkozók jelentkezhetnek, akik új vállalkozás indítását tervezik, vagy az utóbbi három évben indítottak vállalkozást; valamint olyan tapasztalt társadalmi vállalkozók, akik kis- vagy középvállalkozásukat legalább három éve működtetik az EU-n vagy partnerországokon belül.
Első alkalommal vehetnek részt olyan vállalkozók is a programban, akik nem a 27 EU-tagállam egyikében élnek: Norvégia, Izland, Liechtenstein, Horvátország, Montenegró, Szerbia, Albánia, Törökország, Izrael és Macedónia vállalkozói is jelentkezhetnek.

Miért éppen „Társadalmi Vállalkozások"?

A csereprogramban a hangsúlyt a társadalmi vállalkozások közti kapcsolatokra és társadalmi vállalkozások alapítására helyeztük. A társadalmi vállalkozás tágan definiálható, mindenképp olyan profitorientált vállalkozást jelent, amely társadalmi probléma megoldását is célozza.

Miért érdemes részt venni a csereprogramban?
 • A válság egyaránt sújtja az üzleti, társadalmi vállalkozói és civil szektort, ezért ragadja meg az alkalmat
  • határokon átívelő partneri kapcsolatok kiépítésére,
  • innovatív ötletek felfedezésére,
  • társadalmi vállalkozások megismerésére, amelyek a jövedelemszerzés új forrásai lehetnek
 • Megismerheti saját vezetői képességeit
 • Fejlesztheti nemzetközi kapcsolatait
 • Gazdagíthatja személyes ismereteit azáltal, hogy megismeri egy másik ország nyelvét és kultúráját
Miért érdemes társadalmi vállalkozót fogadni?
 • A csereprogram kétirányú tanulási folyamat, amelyben az új vállalkozók és a fogadó vállalkozók kölcsönösen tanulhatnak egymástól
 • Lehetőséget ad hosszú távú és fenntartható partneri kapcsolatok kialakítására
 • Tehetséges és lelkes társadalmi vállalkozóval dolgozhat, aki által új és fiatalos megközelítésekkel ismerkedhet meg
 • Új szemléletmódokat ismerhet meg és szélesítheti látókörét
Milyen támogatásban részesülnek a fiatal vállalkozók?

Az utazási és a megélhetési költségeket az Európai Unió biztosítja, amely legfeljebb havi 1 100 € lehet, ezen felül bevezető információkkal látjuk el őket, felkészítést és folyamatos konzultációs lehetőséget biztosítunk számukra.

Mi a tapasztalt vállalkozók haszna?

A tapasztalt vállalkozók anyagi támogatást nem kapnak, de magasan képzett, motivált fiatal vállalkozókkal dolgozhatnak, újfajta piacokat és munkamódszereket ismerhetnek meg. A fiatal vállalkozók részt vehetnek vállalkozásuk fejlesztésében is.

Hogyan jelentkezhet?

Mind a fiatal, mind a tapasztalt vállalkozók a program honlapján jelentkezhetnek, ahol további információt is találnak: http://www.erasmus-entrepreneurs.eu/.

A projekt háttere

Az Erasmus Fiatal Vállalkozóknak projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg. Célja, hogy segítse a fiatal vállalkozókat abban, hogy kis- és középvállalkozások vezetéséhez szükséges készségeket szerezzenek azáltal, hogy egy másik EU tagállam egy vállalkozójával dolgoznak.

Jelentkezés itt