A nehézségek sem rettentik el a vállalkozókat

Ha ismét választania kellene, a magyar vállalkozók döntő többsége újra belevágna saját üzletének elindításába, még a nehéz gazdasági körülmények ellenére is - derül ki a Regus legutóbbi felméréséből.

Bár komoly kihívásokkal kell szembenézniük, a magyar mikro- és kisvállalkozások vezetőinek lelkesedése töretlen - állítja a Regus, a rugalmas munkahelyi megoldások vezető szolgáltatója. Közülük sokan a korábbi munkahelyük elvesztése miatt kezdtek önálló vállalkozásba, mégis 88 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy nem bánta meg a döntését. Ez az arány még a 85 százalékos globális átlagot is meghaladja.

A 90 ország 26 ezer üzletemberének részvételével készült felmérés megerősíti, hogy a vállalkozók a bürokráciát tartják a vállalkozásindítás legnagyobb akadályának (87%). Ezt követi a kedvezőtlen gazdasági helyzet (84%) és a hitelhez jutási nehézségek (79%). A magyar vállalkozók több mint fele az állami támogatás hiányát, valamint a nagyvállalatok piaci dominanciáját említette még komoly hátráltató tényezőként.

Katerina Manou, a Regus regionális vezetője így értékeli az eredményeket: "A gazdasági visszaesés idején a nagyvállalatok többsége biztonságra törekszik és visszafogja beruházásait, így a növekedés hajtóerejét sokkal inkább a kisvállalkozások jelentik. Ehhez képest ők kevesebb figyelmet kapnak az állam részéről, és közülük sokan állítják, hogy az állami támogatások hatása a kormány erőfeszítései ellenére is alig érezhető." "Ebben a helyzetben létfontosságú, hogy a vállalkozások megőrizzék talpraesettségüket és rugalmasságukat. Nem véletlen, hogy a vállalkozók előnyben részesítik a rugalmas irodai megoldásokat a hagyományos irodabérléssel szemben, hiszen így tőkét szabadíthatnak fel, amit cégük fejlesztésére fordíthatnak. Globálisan már megfigyelhető, hogy a vállalkozók nagyobb arányban vesznek igénybe rugalmas munkahelyszíneket, mint azok, akik nem tulajdonosai cégüknek" - fűzte hozzá Katerina Manou. A gazdasági növekedés motorját jelentő KKV-k teszik ki a vállalkozások mintegy 99 százalékát és termelik meg a GDP 40-50 százalékát. Világszerte a munkahelyek 50 százalékát a KKV-k generálják, ennek ellenére a teljes beruházások töredékét vonzzák a G20 területén.

Forrás: Regus

Megjegyzések

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Múltidéző - Tudják, mire vállalkoztak, 2008

Az Indiegogo küzdelmes felépítése – Női vállalkozók Amerikában

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés