Program indul a nők gazdasági szerepének erősítésére

A The Coca-Cola Company bejelentette, hogy 2020-ra 5 millió nő gazdasági sikerét kívánja előmozdítani. 

A 5by20 néven futó kezdeményezés kísérleti jelleggel indult el négy országban, majd összesen 12 országra terjesztik ki: Brazíliára, Kínára, Costa Ricára, Egyiptomra, Haitire, Indiára, Kenyára, Mexikóra, Nigériára, a Fülöp-szigetekre, Dél-Afrikára és Thaiföldre. Az 5by20 már ez év végéig jó eséllyel 300 ezer nőt ér el. A programhoz az ENSZ női tagozata (UN Women) is csatlakozott.

Az üdítőipari világcég üzleti ismeretekhez, pénzügyi szolgáltatásokhoz és eszközökhöz biztosít hozzáférést a programban résztvevő nőknek, hogy sikeres vállalkozókká válásukkal virágzó és fenntartható közösségek létrejöttét segítse elő.

"A nőkre fordított figyelem mindig jó befektetés, mert ők a fenntartható gazdasági növekedés és fejlődés mozgatórugói " - mondta Muhtar Kent, a The Coca-Cola Company elnök-vezérigazgatója. "Izgatottan várom, hogy tényleg sikerül-e 5 millió nőt bevonnunk a programba. Mélyreható globális és üzleti hatása lesz annak, hogy segítünk átalakítani az életüket, és ezzel azokét a közösségeket is, amelyeknek meghatározó tagjai."

Kínában a 5by20 partnere a Kínai Nők Szövetsége (All China Women's Federation). Velük közösen indul a program Guanxi tartományban kísérleti jelleggel. Kenyában fiatal női vállalkozók kapnak üzleti képzést, kiskereskedelemben hasznosítható tudást és eszközöket, hogy a TechnoServe nevű céggel karöltve útnak indíthassák saját vállalkozásukat. Mexikóban szintén fiatal nők üzleti képzése indul, emellett a munkába állásra is felkészítik őket.

A cél érdekében a The Coca-Cola Company stratégiai partnerségre lépett az ENSZ női tagozatával is, amelynek keretében 40 ezer nő gazdasági felemelkedését segítik Dél-Afrikában, Brazíliában és Egyiptomban a következő 3 évben. Az együttműködés 4 millió dolláros befektetést jelent a két fél részéről. Egyiptomban kiskereskedelmi kioszkokat biztosítanak a női vállalkozóknak, illetve üzleti képzést és mentori segítséget nyújtanak majd. Brazíliában a program az újrahasznosításra, a női kézművesek és közösségi vezetők elérésére fókuszál. Dél-Afrikában üzleti képzést és hálózatépítési ismereteket kapnak majd a kiskereskedők.

"A nőknek több lehetőséget kell adni, hogy teljes értékű és a férfiakkal egyenjogú szereplőként léphessenek fel a munkaerőpiacon. Számos tanulmány bizonyítja, hogy minél több női alkalmazottat foglalkoztat egy cég, annál magasabb szintű az innováció, a termelékenység és a profitráta is" - magyarázta Michelle Bachelet, az ENSZ női tagozatának vezetője. "Tagozatunk a nők gazdasági felzárkózását hivatott segíteni, mert ezzel tehetünk legtöbbet a női egyenjogúságért."

"A női vállalkozók sikerét világszerte sok minden gátolja" - mondta Charlott Oades, a The Coca-Cola Company, Nők a Gazdasági Felemelkedésért szervezetének globális igazgatója. "Úgy véljük, a képzésekkel, a pénzügyi és támogató hálózatok elérhetővé tételével a nők könnyebben veszik majd az akadályokat és kiaknázzák a lehetőségeket, hogy fenntartható vállalkozásokat működtessenek."

A 5by20 kezdeményezéssel lefedett országok mellett a The Coca-Cola Company több más országban is erőfeszítéseket tesz a nők támogatására. A világcég júniusban tért vissza a burmai piacra. Ez alkalomból bejelentette, hogy a Coca-Cola Alapítvány 3 millió dollárral támogatja a Pact nevű helyi civilszervezetet, hogy elősegítse a nők gazdasági szerepének erősödését és a munkahelyteremtést WORTH nevű programjával.

Megjegyzések

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Múltidéző - Tudják, mire vállalkoztak, 2008

Az Indiegogo küzdelmes felépítése – Női vállalkozók Amerikában

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés