Nőicégek.hu - Nők az üzleti életben
A Nőicégek.hu szakmai honlapot azért hoztuk létre a Nőtárs Alapítványnál, hogy Európából és Amerikából összegyűjtsük és közzé tegyük azokról a női cégekről készült anyagokat, akik követendő példákkal, új ötletekkel bátorítják és segítik a magyar nőket vállalkozásaik fejlesztésében vagy elindításában.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2012. október 25.

NESsT-Citibank Társadalmi Vállalkozásfejlesztő Program

A NESsT és a Citibank 2012-ben ismét meghirdeti közös társadalmi vállalkozásfejlesztő programját társadalmi vállalkozások számára. Az üzletviteli képzést és finanszírozást nyújtó programban 15 sikeresen pályázó kisvállalkozás vehet részt, amelyek a jelen pályázati felhívásban szereplő kritériumok alapján nyújtják be pályázatukat 2012. október 28-ig e-mailben, az ahorvath@nesst.org címre.

A sikeres pályázók ingyenesen vehetnek részt a fejenként egymillió forintot meghaladó értékű képzésben, míg a két legsikeresebb üzleti tervet elkészítő vállalkozás egyenként 10 000 dollár anyagi támogatásban részesül társadalmi vállalkozása beindításához vagy fejlesztéséhez.

Ki pályázhat?

Olyan egyéni vállalkozói igazolvánnyal rendelkezők, vagy korlátolt felelősségű társaságként (kft), illetve betéti társaságként (bt) bejegyzett kisvállalkozások vagy szociális szövetkezetek jelentkezését várjuk, akik/amelyek pénzügyi eredményük és társadalmi hatásuk növelése érdekében szívesen részt vennének ingyenes szakmai képzést és tanácsadást, illetve finanszírozást is nyújtó programunkban.

A program alkotóelemei

A tízhónapos program a részt vevő társadalmi vállalkozások számára kétnapos modulokból álló tanfolyamsorozatból és személyre szabott tanácsadásból áll. A program célja, hogy a vállalkozások olyan üzleti tervet készítsenek, amely hozzásegíti őket vállalkozásuk fejlesztéséhez, fokozva ezáltal pénzügyi eredményességüket és társadalmi hatásukat. A képzési program az alábbi három modult tartalmazza:
• Piackutatás és marketing
• Működés és menedzsment
• Pénzügyi terv és kockázatelemzés, társadalmi hatás

További információ