Nőicégek.hu - Nők az üzleti életben
A Nőicégek.hu szakmai honlapot azért hoztuk létre a Nőtárs Alapítványnál, hogy Európából és Amerikából összegyűjtsük és közzé tegyük azokról a női cégekről készült anyagokat, akik követendő példákkal, új ötletekkel bátorítják és segítik a magyar nőket vállalkozásaik fejlesztésében vagy elindításában.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2012. szeptember 20.

Nőtárs Angolklub második nap


Szeptember 14-én került sor a Nőtárs Alapítvány második angol klubjára, melyen önkéntesként vettem részt. Kíváncsian érkeztem az Ibis hotelbe a 9 órai kezdésre, ahol kedves, mosolygós tekintetek fogadtak. Megismerkedtem a résztvevőkkel és Babu-val is, aki az üzleti angolt tartja.

Kezdésként egyik önkéntesünk interjút készített Babu-val. A kérdések szerteágazóak voltak, a szakmai és magánéletére egyaránt vonatkoztak. Őszinte és humoros válaszaival Babu percek alatt feloldotta a hangulatot és belevonta a beszélgetésbe a többi résztvevőt is.

A személyes hangvételű beszélgetés után a „Kiss your Boss Goodbye!” című cikket fejeztük be. Az írás a vállalkozóvá válás ésszerű és logikus lépéseiről szólt. A cikk feldolgozása kapcsán mindenkinek lehetősége nyílt személyes tapasztalatai megosztására.

A következő írás a szaúdi nők munkába állását elősegítendő kormányzati intézkedésekről szólt. Lelkes beszélgetés kerekedett e téma kapcsán is, a nők társadalomban betöltött szerepéről, a konzervatív szaúdi társadalom változásáról és annak következményeiről.

Az angol klubot végül kötetlen beszélgetéssel zártuk, mely során aktuális politikai és gazdasági kérdések kerültek szóba.

A délelőtt felülmúlta a várakozásaimat. Érdekes emberekkel ismerkedtem meg és sok hasznos információt szereztem, mégpedig angol nyelven :-)

Hódos-Varga Szilvia
Önkéntes