Nőtárs Angolklub harmadik alkalom


A szeptember 21-én megtartott Üzleti Angolklubon immár harmadik alkalommal vettem részt önkéntesként. 

Ez alkalommal ráhangolódásként az indiai származású Babu, aki a foglalkozást tartja, egyéb szervezeteknél vállalt önkéntes tevékenységeiről beszélt. Invitált minket is, hogy amennyiben kedvünk tartja, vegyünk részt egy általa szervezett rendezvényen, ahol kötetlen környezetben gyakorolhatjuk az angol nyelvet. Ez egy nagyon jó lehetőség arra, hogy a megszerzett tudást minél többször használjuk élesben is.

Ezután egy angol nyelvű videót néztünk meg, amely arról szólt, hogy mi emberek hajlamosak vagyunk az elfogult optimizmusra, ha saját magunkról vagy közvetlen hozzátartozóinkról van szó: "Én sose válnék el.", "Az én gyerekem a legokosabb, legszebb a világon." A videó utalt arra, hogy a hivatalos statisztikák ezzel szemben sokkal borúsabbak, mint a kutatásban megkérdezettek optimista válaszai. A téma természetesen parázs vitát eredményezett. Végül arra a következtetésre jutottunk, hogy nekünk, magyaroknak talán nem is árt, ha kicsit túlzásba visszük az optimizmust :)

Természetesen a szakmai cikk sem maradhatott el. Ezúttal a választott szöveg a nők és a férfiak reklámokban ábrázolt szerepéről szólt. A cikk szerint a reklámszakemberek kezdenek arra rájönni, hogy nem biztos, hogy a szuper-macsó és bomba nő kultusz építése a legmegfelelőbb eszköz a reklámozásra, hiszen ezek a reklámok sokakban kisebbségi érzést kelthetnek, ami a termékkel szemben is egyfajta ellenérzést válthat ki.

Végül, hogy a hétvégére kicsit ráhangolódjunk, meghallgattuk az ismert Gettó milliomos című film pergő ritmusú Oscar-díjas betétdalát. A filmről még Babu is elismerően beszélt, aki indiai létére meglepő módon a magyar filmeket jobban kedveli. Aki kíváncsi a dalra, ezen a linken érheti el:
http://www.youtube.com/watch?v=vRC4QrUwo9o

Barta Nóra
A Nőtárs Alapítvány önkéntese

Megjegyzések

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Minden erőfeszítésünkkel, minden időnkkel, minden szeretetünkkel - Alapítónők Németországban

Vállalkozónői esettanulmányokat díjaztak a Telenor és a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány közös eseményén

A Basti zenei projekt dalokon keresztül ment gyermekeket - 1000 női történet Amerikából

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés