NŐK, PÉNZ, JÓL-LÉT

  • Úton az anyagi függetlenséghez, az autonómia megéléséhez
  • Térítésmentes kiscsoportos képességfejlesztés 30 órában már dolgozó és még otthon lévő kisgyermekes nők számára 
  • Mottó: „Aki nem hisz az álmokban, az nem realista.”
Miért van szükség a nők anyagi függetlenségére? Számos okból: a nők általában kb. 10 évvel tovább élnek, mint a férfiak. Bérük a férfiakénál jóval alacsonyabb, nyugdíjuk, ha van/lesz, a férfiak nyugdíjának többnyire csak a töredéke. A házasságok több mint a fele válással végződik, és a gyermek(ü)ke(i)t egyedül nevelők 90%-a nő. Mindezek folytán nyilvánvaló: az anyagi függetlenség megteremtése elengedhetetlen a biztonságot és komfortot nyújtó emberi létezéshez.

Az anyagi önállóság azonban nemcsak a pénzről szól. A független, a pénzügyi tudatosság magasabb szintjén levő nők egyénként is erősebbek, magabiztosabbak és jobban képesek gondoskodni szeretteikről is. A függő nők ezzel szemben gyakrabban válnak kiszolgáltatottá, áldozattá párkapcsolataikban.

Háttér

A JÓL-LÉT Alapítvány a kisgyermekes nők munkaerőpiaci esélyegyenlőségét 10 éve támogatja. Tanácsadói munkánk során gyakran tapasztaltuk, hogy a gyermekvállalás miatt otthon töltött idő alááshatja a nők anyagi helyzetét, függetlenségét, ami hosszú távon negatív következményekkel járhat az egyén közérzetére, önbizalmára, akár lelki egészségére is. Az újbóli munkába állás nehézségei, később a munka és magánélet összhangjának kialakítása, a kenyérkereső szerepről alkotott társadalmi vélekedések gyakran elterelik figyelmüket az önálló, stabil egzisztencia kialakításának fontosságáról.

A Közép-Európai Brókerképző Alapítvány támogatásával és a UFS Group szakértői közreműködésével korábbi személyiségfejlesztés, pályaújrakezdés segítése terén szerzett tapasztalatainkra építve új csoportfoglalkozást indítunk.

Kedves Érdeklődő!

Egy izgalmas utazásra szeretnénk invitálni, melynek végén reményeink szerint úgy érzed majd, hogy tisztábban látod saját céljaidat és azok megvalósítását, pénzügyeid kezelését, anyagi lehetőségeid szélesítését, jövődet és gyermekeid jövőjét, és egyben képes leszel, hogy határozottabban állj ki önmagadért és céljaidért. Útitársaiddal együtt jó hangulatban, családias létszámban (max. 15 fő) és légkörben vezetnek majd utadon szakavatott személyiségfejlesztő és pénzügyi szakértő túravezetőink.

Meggyőződésünk, hogy a női lét tartós harmóniájának alapfeltétele az önmagunkra találás, értékeink, képességeink, felismerése, kibontakoztatása és a külvilággal való elismertetése – a lehető legszélesebb értelemben.

Kiknek ajánljuk képzésünket, miért érdemes jelentkezned és végigcsinálnod?

Önismereted, a mindennapi gazdaságban való jártasságod fejlesztése segítségedre lesz abban, hogy
  •  magabiztosabb és önállóbb légy az élet minden területén,
  •  kiegyensúlyozottabbá tedd, és tartósan annak tudhasd magad és családod pénzügyi helyzetét,
  •  könnyebb legyen számodra az újrakezdés a munka világában vagy magánéletedben,
  •  közelebb kerülhess álmaidhoz, terveid megvalósításához akár saját vállalkozás indítása által,
  •  hatékonyabban képviseld önmagad és pénzügyi érdekeidet életed legkülönbözőbb területein, legyen az a család vagy a munkahely,
  •  tervezhetőbbé váljon gyermeke(i)d taníttatása, egészséged megóvása, nyugdíjas életed stb.
Ahhoz, hogy az anyagi függetlenséghez közelebb kerülhessünk, fel kell térképeznünk, mit tudunk belső, társas és pénzügyi önmagunkról. Céljainkról és lehetőségeinkről. Motivációinkról, potenciálunkról és erőforrásainkról. Aggodalmainkról, azok feltárásáról és feloldhatóságáról. A munka világában való sikeres helytállásról. A gyakorlati pénzügyekről és azok tervezéséről. A világban zajló pénzügyi válság egyént érintő kihívásairól és lehetőségeiről. Amennyiben ezeken a területeken fejlődni szeretnél, akkor a képzésünk Neked szól! Sokszor épp ez az első lépés a legnehezebb…

Ebben nyújt segítséget „Úton a pénzügyi autonómia felé elnevezésű” 10 (+1) alkalmas, kéthetente 3 órás csoportfoglalkozásunk, mely 2012. szeptember 12.-én indul. Még otthon lévő kisgyermekes anyák számára a szerda délelőtti, a már dolgozók számára a péntek kora esti időpontot ajánljuk.

A foglalkozások helyszíne: 1143 Budapest, Stefánia út 77.

A részvétel 30 fő részére támogatóinknak köszönhetően díjtalan. A résztvevőkkel együttműködési megállapodást kötünk.

Hogyan szerezhetsz beszállókártyát?

Töltsd ki a Jelentkezési kérdőívet melyben adataid mellett azt kérjük, mutasd be, mit vársz trénereinktől és önmagadtól a fejlesztés kapcsán.

Jelentkezéseddel felelősséget vállalsz azért, hogy mindent megteszel, hogy a csoportfoglalkozásokon meg tudj jelenni, hiszen nem szeretnénk, ha olyanokat zárnánk ki ebből a lehetőségből, akik számára valóban fontos a részvétel.

A jelentkezők közül az oktatók választják ki azt a 2×15 szerencsés nőt, akik részt vehetnek az ingyenes képzésen.

A jelentkezés határideje: 2012.szeptember 3. 24.00.

További információ

Megjegyzések

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Minden erőfeszítésünkkel, minden időnkkel, minden szeretetünkkel - Alapítónők Németországban

Halla Tomasdottir: Nőies válasz az izlandi gazdasági összeomlásra

Mi a két legnehezebb az angolban?

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés