Ketten, lelkesen, gőzerővel

Adott volt két fiatal anyuka, 2-2 gyerek, a velük megszerzett tapasztalatok, továbbá hatalmas ambíciók és 2 jó fej férj, akik támogatták a hölgyeiket az indulásnál. Ebből született egy fantasztikus kis színes sziget, ahol vásárolni, terveztetni lehet: gyerekholmit, lakástextilt, függönyt, ajándékot, csupa egyedi terméket, eközben a gyereksarokban felejtheted az aprónépet és szívesebben tart veled a férjurad is, hisz az üzlet kávézó részében pihenhet meg, ha belefáradt a vásárlásba – ami hamar meg szokott történni legtöbbünk uránál.

Butor Dóra és Tóth Mercédesz a Mi2en tulajdonosai mesélnek magukról, üzletről, kreativitásról és arról, hogy milyen jó azt csinálni, amit igazán szeretünk.

A honlapotokon röviden elmondjátok, azon kaptátok magatokat, hogy otthon alkottok. Mégis, hogyan indultatok?

Butor Dóra: Amikor megszületett a fiam, eladtam egy korábbi üzletrészemet és otthon gyerekeztem. Közben bedolgoztam egy rendezvényszervező cégnek külsősként, kreatív rendezvénykoncepciókat írtam a számukra. Plusz bónusznak volt még jelmeztervezés színházba és néha a rendezvényekhez is.

De ebben az időszakban baromira hiányzott az emberek közelsége. Szokásos sztereotípia: meghülyülsz otthon egy kicsi gyerekkel. Van olyan nő, akinek ez meghozza a flow érzést, és ebben tud kiteljesedni. De nekem hiányzott, hogy találkozzam emberekkel, kiszakadtam a nagy pörgésből. Mercédesz, a társam, egy multitól jött, de ugyanebben a helyzetben és lelkiállapotban volt.

Adódott egy nagy jelmezes munkám. Tudtam, hogy foglalkozik ilyesmivel és nagyon agilis, megkérdeztem, volna-e kedve segíteni. Bevállalta és kiderült, nagyon jól tudunk együtt dolgozni. Ennek lassan 4 éve.

Először otthonról dolgoztunk – a pinceszínházból, így hívtuk Merciék alagsori helyiségét –, és interneten lehetett rendelni tőlünk. Csináltunk egy weboldalt, nagyon határozott elképzelésünk volt arról, hogy mit akarunk. Mindent, ami nem ruha. Gyerektextileket, amit még most sem lehet igazán kapni Magyarországon. Elkezdtünk óvodai, bölcsődei ágyakra szetteket csinálni. Szájról-szájra ment a hírünk, de mi is nagyon sokat dolgoztunk azon, hogy minél többen tudjanak rólunk. És ekkor lett egy picike üzletünk.

A HÍR FOLYTATÁSA >>

Megjegyzések

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Minden erőfeszítésünkkel, minden időnkkel, minden szeretetünkkel - Alapítónők Németországban

Halla Tomasdottir: Nőies válasz az izlandi gazdasági összeomlásra

Vállalkozónői esettanulmányokat díjaztak a Telenor és a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány közös eseményén

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés