Hívószó: gasztronómia – a Chili&Vanília sztori

Mautner Zsófia nevét mára nem csak a gasztronómia iránt érdeklődők ismerik. A diplomatából lett blogger, a Chili&Vanília gasztroblog szerzője mára olyan közéleti szereplő, aki a gasztronómia világán túl számos kulturális projektben is együttműködik,  legyen az filmekre való főzés, vagy étkezési dizájn-performansz. 

Holott Zsófi maga is sikersztorinak tartja saját profilváltását, számos gyakorlati tanácsot ad a vállalkozás megtervezését, lélektanát illetően, amely minden olvasónak hasznos lehet, függetlenül attól, hogy álmai megvalósításában éppen hol tart.


Rólad lehet tudni, hogy a magad szórakoztatására kezdtél blogot írni. Mikor érezted meg ebben a vállalkozás lehetőségét?

A Chili&Vanília blogot 2005-ben, még Brüsszelből kezdtem el írni, és eleinte semmilyen célom nem volt vele. Receptes oldalak ugyan akadtak már akkor is, de az a műfaj, amit ma gasztroblognak nevezünk – fotókkal, élményekkel elmesélt ételleírások – még nem létezett. Azért kezdtem el írni, mert rengeteg mondanivalóm volt –ezt kulcsfontosságúnak érzem a mai napig. Egyáltalán nem vagyok vállalkozó alkat, tíz évig fix munkahelyen dolgoztam, ami egy komoly biztonsági burkot jelentett. Körülbelül egy évvel a blog indítását követően érkeztek az első felkérések, emlékeim szerint a Nők Lapja Café-tól. Aztán 2006-ban megnyertem a HVG Goldenblog versenyének gasztrokategóriáját, 2007-ben pedig elindult az állandó rovatom a Magyar Narancsban, ezek mind további ismertséget hoztak.

Amikor 2008-ban hazafelé készülődtem Brüsszelből, akkor merült fel bennem először a váltás gondolata. Sokáig egy év fizetés nélküli szabadságban gondolkoztam, ami alatt kipróbálni gondoltam, hogy például napi 24 órában is örömöt okozna-e a hobbim, vagy hogy milyen kilátásai vannak a megélhetésnek. 2009-ben aztán megtalált a diningguide.hu, és felkértek a portál főszerkesztésére, ami megkönnyítette az akkori döntésemet. Szerintem nem kell az embernek kierőszakolnia magából ilyen horderejű döntéseket, hagyni kell ezeket kiforrni, mert az Élet általában meghozza, vagy legalábbis felgyorsítja ezeket. Aztán egyszer csak eljön az a reggel, amikor felébredsz, és kristálytisztán tudod, mi az utad.


A HÍR FOLYTATÁSA >>

Megjegyzések

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Minden erőfeszítésünkkel, minden időnkkel, minden szeretetünkkel - Alapítónők Németországban

Halla Tomasdottir: Nőies válasz az izlandi gazdasági összeomlásra

Mi a két legnehezebb az angolban?

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés