Mit ér a nő, ha vállalkozó?

A székelyföldi üzletasszonyok szerint nincs különbség férfi és női vállalkozó között, mert csak sikeres és sikertelen vállalkozó van.

 Férfi és női vállalkozó között nincs különbség, csak sikeres és sikertelen vállalkozó van – állítják azok a székelyföldi üzletasszonyok, akik saját céget vezetve értek el komoly eredményeket. Mégis, a régióban készült elemzések azt mutatják, hogy a férfiakéhoz hasonló megvalósításokra törekvő nőknek jóval több akadályt kell legyőzniük – számolt be róla a Térkép.

 „Nem tudom díjazni azokat a nőket, akik úgy érik el a sikert, hogy a család fel van téve áldozatként ennek az oltárára. Nem ez a mi feladatunk, nézzünk a tükörbe minden reggel és látjuk, hogy nem vállalkozónak vagyunk teremtve. Nyilván vannak kivételek, de hát a kivételek csak erősítik a szabályt” – véli Kolumbán Imola, az Udvarhelyszéki Kis- és Középvállalkozók Szövetségének ügyvezetője.

 Meglepő gondolatok egy olyan nőtől, aki maga is vállalkozó, aki gyakran utazik keresztül-kasul az országban, hogy akár több száz kilométeres távolságban teljesítse ügyfelei megbízásait. Kolumbán Imola főként az élelmiszerbiztonság alapját jelentő, ún. HACCP rendszerek bevezetésének minőségi ellenőrzését végzi. Munkája során találkozott már a női vállalkozókat érő – ahogy ő fogalmaz - sztereotípiákból fakadó bizalmatlansággal. Azt mondja, főleg a román ajkú partnerek lepődnek meg azon, hogy nő.

 Az üzletasszonyok örök dilemmája, főleg a mai Romániában, hogy a karrierjüket építsék, vagy családjukkal legyenek többet. Nehéz helytállni anyaként és vállalkozóként.

A HÍR FOLYTATÁSA >>

Megjegyzések

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Múltidéző - Tudják, mire vállalkoztak, 2008

Az Indiegogo küzdelmes felépítése – Női vállalkozók Amerikában

MINDEN BEJEGYZÉST listázva a kék nyílra kattintva megtalálsz

További lehetőségek

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés