Nőicégek.hu - Nők az üzleti életben
A Nőicégek.hu szakmai honlapot azért hoztuk létre a Nőtárs Alapítványnál, hogy Európából és Amerikából összegyűjtsük és közzé tegyük azokról a női cégekről készült anyagokat, akik követendő példákkal, új ötletekkel bátorítják és segítik a magyar nőket vállalkozásaik fejlesztésében vagy elindításában.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2011. november 9.

Mit ér a nő, ha vállalkozó?

A székelyföldi üzletasszonyok szerint nincs különbség férfi és női vállalkozó között, mert csak sikeres és sikertelen vállalkozó van.

 Férfi és női vállalkozó között nincs különbség, csak sikeres és sikertelen vállalkozó van – állítják azok a székelyföldi üzletasszonyok, akik saját céget vezetve értek el komoly eredményeket. Mégis, a régióban készült elemzések azt mutatják, hogy a férfiakéhoz hasonló megvalósításokra törekvő nőknek jóval több akadályt kell legyőzniük – számolt be róla a Térkép.

 „Nem tudom díjazni azokat a nőket, akik úgy érik el a sikert, hogy a család fel van téve áldozatként ennek az oltárára. Nem ez a mi feladatunk, nézzünk a tükörbe minden reggel és látjuk, hogy nem vállalkozónak vagyunk teremtve. Nyilván vannak kivételek, de hát a kivételek csak erősítik a szabályt” – véli Kolumbán Imola, az Udvarhelyszéki Kis- és Középvállalkozók Szövetségének ügyvezetője.

 Meglepő gondolatok egy olyan nőtől, aki maga is vállalkozó, aki gyakran utazik keresztül-kasul az országban, hogy akár több száz kilométeres távolságban teljesítse ügyfelei megbízásait. Kolumbán Imola főként az élelmiszerbiztonság alapját jelentő, ún. HACCP rendszerek bevezetésének minőségi ellenőrzését végzi. Munkája során találkozott már a női vállalkozókat érő – ahogy ő fogalmaz - sztereotípiákból fakadó bizalmatlansággal. Azt mondja, főleg a román ajkú partnerek lepődnek meg azon, hogy nő.

 Az üzletasszonyok örök dilemmája, főleg a mai Romániában, hogy a karrierjüket építsék, vagy családjukkal legyenek többet. Nehéz helytállni anyaként és vállalkozóként.

A HÍR FOLYTATÁSA >>