Nőicégek.hu - Nők az üzleti életben
A Nőicégek.hu szakmai honlapot azért hoztuk létre a Nőtárs Alapítványnál, hogy Európából és Amerikából összegyűjtsük és közzé tegyük azokról a női cégekről készült anyagokat, akik követendő példákkal, új ötletekkel bátorítják és segítik a magyar nőket vállalkozásaik fejlesztésében vagy elindításában.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2011. november 21.

A legkreatívabb magyar nők

Az, hogy sikeresek vagyunk egy pályán, nem jelenti azt, hogy másban ne lehetnénk azok. És azt sem, hogy ki kéne hagynunk egy esélyt, pláne, ha van egy jó ötletünk!

A magyarok híresek kreativitásukról - és bár ha feltalálókra gondolunk, először valószínűleg férfiak jutnak eszünkbe, a nők is igen kreatívak. Vannak néhányan, akik nem féltek váltani; mindannyian szenvedélyükre tértek át.

Mautner Zsófia gasztrobloggerként vált széles körben ismertté, noha egykor brüsszeli munkája mellett szabadidejében, kedvtelésből kezdte el írni a Chili és Vanília gasztroblogot. A sorozat annyira sikeres lett, hogy Zsófia ma már kizárólag az étkezési kultúrának él: gasztronómiai újságot és honlapot szerkeszt, tanít és előad.

Budapesten néhány éve fogalom a Sugar!, az első dizájncukrászda, amely alig hasonlít az ebben a műfajban megszokott intézményekre. A beltér a rajzfilmek világát idézi, a mignonok, torták, sütemények és cukorkák inkább műalkotásra mint édességre hasonlítanak. Az évekig stylistként dolgozó Horváth Eszter ötletgazda annak köszönheti sikereit cukrászként, hogy mert új színvilágot, látványt és dizájnt gondolni a hagyományos magyar tortáknak.

A kézművesek és a kézműves tárgyakat szeretők jól ismerik a Meska.hu-t. Az online információcserélő portált Porst Réka társával közösen, baráti segítséggel alapította meg. A portálon ma naponta több százan adnak-vesznek, Réka számára pedig kereseti forrássá vált az, amit korábban csak hobbiból űzött.

A HÍR FOLYTATÁSA >>