Emmi néni huszadik százada

A kilencvenöt éves Brassai Józsefné Emmi néni 1942 óta vezeti a Libál Optikát. Igazi őrangyal, akitől sokat lehet tanulni: emberségről, alázatról, tartásról, hitről, az iparosszakma művészetéről.

Emmi néni hetvenöt éve meg sem áll. Zuglóból jár be a belvárosi optikába kora reggel, késő délutánig ott strázsál a pult mögött, veszi fel a rendeléseket, ellenőrzi az elkészült lencséket, intézi a bolt ügyes-bajos dolgait. Figyelemmel kíséri a trendeket, nemcsak klasszikus vonalú szemüvegeket tart, a most divatos, vastag, karakán műanyag keretekből is akad nála bőven.

1937-ben, huszonegy évesen került a Libál Optikába. Soha nem készült optikusnak, festőművész akart lenni, de nem elégedett meg a középszerűséggel. Egy véletlen folytán inkább kitanulta az optikusmesterséget. – Nem bántam meg, hogy a művészet helyett az iparosszakmát választottam, a munkámra is művészetként tekintek. Az igazi iparosok nélkül nehezen boldogulnánk: ők a mindennapi életet szolgálják – véli Emmi néni, aki Libáléknál járta végig a ranglétrát. Először tanulóként, majd optikusként, később már résztulajdonosként dolgozott a boltban.

A HÍR FOLYTATÁSA >>

Megjegyzések

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Minden erőfeszítésünkkel, minden időnkkel, minden szeretetünkkel - Alapítónők Németországban

Halla Tomasdottir: Nőies válasz az izlandi gazdasági összeomlásra

Mi a két legnehezebb az angolban?

MINDEN BEJEGYZÉST listázva a kék nyílra kattintva megtalálsz

További lehetőségek

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés