Nőicégek.hu - Nők az üzleti életben
A Nőicégek.hu szakmai honlapot azért hoztuk létre a Nőtárs Alapítványnál, hogy Európából és Amerikából összegyűjtsük és közzé tegyük azokról a női cégekről készült anyagokat, akik követendő példákkal, új ötletekkel bátorítják és segítik a magyar nőket vállalkozásaik fejlesztésében vagy elindításában.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2011. november 17.

Emmi néni huszadik százada

A kilencvenöt éves Brassai Józsefné Emmi néni 1942 óta vezeti a Libál Optikát. Igazi őrangyal, akitől sokat lehet tanulni: emberségről, alázatról, tartásról, hitről, az iparosszakma művészetéről.

Emmi néni hetvenöt éve meg sem áll. Zuglóból jár be a belvárosi optikába kora reggel, késő délutánig ott strázsál a pult mögött, veszi fel a rendeléseket, ellenőrzi az elkészült lencséket, intézi a bolt ügyes-bajos dolgait. Figyelemmel kíséri a trendeket, nemcsak klasszikus vonalú szemüvegeket tart, a most divatos, vastag, karakán műanyag keretekből is akad nála bőven.

1937-ben, huszonegy évesen került a Libál Optikába. Soha nem készült optikusnak, festőművész akart lenni, de nem elégedett meg a középszerűséggel. Egy véletlen folytán inkább kitanulta az optikusmesterséget. – Nem bántam meg, hogy a művészet helyett az iparosszakmát választottam, a munkámra is művészetként tekintek. Az igazi iparosok nélkül nehezen boldogulnánk: ők a mindennapi életet szolgálják – véli Emmi néni, aki Libáléknál járta végig a ranglétrát. Először tanulóként, majd optikusként, később már résztulajdonosként dolgozott a boltban.

A HÍR FOLYTATÁSA >>