Illéssy Lenke divattervező az év fiatal vállalkozónője

Kellenek a sikersztorik, hogy a fiatalok valós alternatívának tartsák a saját vállalkozás indítását – állítja a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ). Ezért hirdették meg harmadik alkalommal az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat.  Az elismerést azok kapják, akik fiatal koruk ellenére máris sikereket tudnak felmutatni. 

2011-ben az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat Varga Zoltán, a Szállás.hu Kft. alapító tulajdonosa, ügyvezetője kapta. Idén először a Budapest Bank támogatásával az Országos Női Fiatal Vállalkozói Díjat is kiosztották. Az elismerést Illéssy Lenke divattervezőnek ítélték oda. A díjakat a Fiatal Vállalkozók Hetét lezáró gálaesten, hétvégén adták át.

Összesen 30 pályázat érkezett, a bemutatott vállalkozások többsége a szolgáltató szektorból kerül ki. A pályázók átlag életkora  27 év, a jelentkezők 37 százaléka nő.

A Budapest Bank támogatásával alapított Országos Fiatal Női Vállalkozói Díjat 2011-ben Illéssy Lenke divattervező kapta. Illéssy Lenke 2007-ben végzett az Iparművészeti Egyetem öltözéktervező szakán. Első sikereit jó minőségű és új ötletekkel teli kismama ruha kollekciójával érte el. A várandósság után is viselhető ruhák alapozták meg az Ille-Olla márkát, mellyel 2010-ben elnyerte a Magyar Formatervezési Díj különdíját. A Gombold újra – divat a magyar című pályázaton Felgallérozva elnevezésű kollekcióját beválasztották a legjobb pályamunkák közé. A 2011-es Design Héten pedig bemutatta kabáttervező szoftverét, melynek segítségével a www.ille-olla.hu honlapon a vásárlók saját maguk tervezhetik meg a kabátjukat. Eldönthetik, milyen színű és hosszúságú legyen a kabát, milyen legyen a gallér formája, a zseb és az ujj kialakítása. A megrendelés után az Ille-Olla legyártja az egyedi felhasználó által tervezett kabátot. A tervezhető kabátok mellett van egy 23 darabból álló kollekció is, melynek darabjai készen megvásárolhatók az Ille-Olla üzletében.

A HÍR FOLYTATÁSA >>

Megjegyzések

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Múltidéző - Tudják, mire vállalkoztak, 2008

Az Indiegogo küzdelmes felépítése – Női vállalkozók Amerikában

MINDEN BEJEGYZÉST listázva a kék nyílra kattintva megtalálsz

További lehetőségek

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés