Az európaiak kétharmada kedvezően ítéli meg az önfoglalkoztatást

"A tizenkét európai országban megkérdezett emberek kétharmada vélekedett pozitívan az önfoglalkoztatásról. Ezt a foglalkoztatási formát legtöbben Dániában, Nagy-Britanniában és Franciaországban (76 százalék), míg legkevesebben Törökországban (65 százalék) és Németországban (61 százalék) kedvelik, derült ki az Amway Europe által elvégzett reprezentatív felmérésből.

A közvetlen értékesítéssel foglalkozó nemzetközi Amway vállalatcsoport felmérést végzett a vállalkozástípus megítéléséről, valamint az önfoglalkoztatás előnyeiről és hátrányairól. "Azt tapasztaltuk, hogy az önfoglalkoztatás Európa-szerte nagy lehetőségeket rejt: a válaszadók több mint egyharmada el tudná képzelni, hogy saját vállalkozást indít" - mondta Michael Meissner, az Amway Europe vállalati ügyekért felelős alelnöke.

Az első, 2010-es kutatás eredményeivel összehasonlítva az önfoglalkoztatási potenciál a számos európai országban tapasztalható gazdasági problémáktól és pénzügyi válságtól függetlenül Európa-szerte változatlan szinten maradt. A vállalkozói szellem különösen erős a 14-29 éves válaszadók körében: az európai tizen- és huszonévesek 80 százaléka kedvezően vélekedik az önfoglalkoztatásról. Ebben a korosztályban minden második válaszadó el tudná képzelni, hogy saját vállalkozást indít.

Az önfoglalkoztatás legvonzóbb előnyei a függetlenség és az önmegvalósítás 
Az európaiak a saját vállalkozás alapításával kapcsolatos legfontosabb előnyként említik a "munkáltatótól való függetlenséget" (46 százalék) és a "lehetőséget saját ötleteik megvalósítására" (38 százalék). A "kiegészítő jövedelmi lehetőségeket" (28 százalék) csak a harmadik helyre sorolják. Az Amway 2011-es felmérése arra is rávilágít, hogy csaknem minden negyedik európai úgy gondolja, a saját vállalkozás indításával "jobban összeegyeztethető a család, a szabadidő és a karrier". Vagyis az önfoglalkoztatás és a család nem feltétlenül zárja ki egymást.

"A magánvállalkozók számára több rugalmas munkamódszer létezik, így a sikeres karrier összeegyeztethető a családi élettel" - mondta Michael Meissner. Az európaiak az önfoglalkoztatást családbarát munkavégzési modellnek tartják: a gyermekkel rendelkező válaszadók 42 százaléka úgy gondolja, az önfoglalkoztatás lehetséges alternatíva a számára.

Az európaiaknak információra és képzésre van szükségük 
A megkérdezett emberek átlagosan 69 százaléka egyetértett azzal, hogy az oktatás nagyon fontos szerepet tölt be a vállalkozók életében. A magánvállalkozók számára nyújtott oktatás és a képzés szerepét Ausztriában (56 százalék) és Svájcban (52 százalék) tartják a legfontosabbnak. A meglévő lehetőségektől függetlenül az európai válaszadók 47 százaléka úgy gondolja, nem rendelkezik megfelelő információkkal a magánvállalkozók számára elérhető képzési lehetőségekről. Ez különösen igaz Németországra (58 százalék), Spanyolországra (55 százalék) és Franciaországra (53 százalék).

Az európaiak 42 százaléka a közgazdasági ismeretek hiánya miatt nem merne saját vállalkozást indítani. Az emberek több mint egyharmada nem biztos a saját készségében és tudásában, ezért nem érzi magát felkészültnek a magánvállalkozás indítására. Emiatt a megkérdezett európaiak 59 százaléka azt válaszolta, hogy több nyilvános vállalkozói képzési programra lenne szükség a kezdő vállalkozók számára."

Forrás: Amway (sajtóanyag)

Megjegyzések

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Minden erőfeszítésünkkel, minden időnkkel, minden szeretetünkkel - Alapítónők Németországban

Halla Tomasdottir: Nőies válasz az izlandi gazdasági összeomlásra

Mi a két legnehezebb az angolban?

MINDEN BEJEGYZÉST listázva a kék nyílra kattintva megtalálsz

További lehetőségek

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés